fbpx

Jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu s-a stins din viață după ce a contractat COVID-19

Antonina Sârbu, jurnalistă și scriitoare din Republica Moldova, a fost răpusă de COVID-19. Prietenii și colegii de breaslă au anunțat despre moartea ei pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astăzi șirul oamenilor de excepție din Republica Moldova pe care Covidul ni i-a zmuls de lângă noi s-a completat cu numele Antonina Sârbu. Antonina a plecat la Andrei, la Andrei Sârbu, soțul ei iubit, unul dintre pictorii noștri naționali. De acum încolo ei doi și-au încheiat dorurile… și vor sta la geamul veșniciei… și vor mânca gutui coapte, mirosind a niște tărâmuri știute cândva”, scrie jurnalista Angela Aramă.

Un mesaj în context a fost publicat și de ziaristul Nicolae Roibu. Acesta spune că jurnalista i-a fost colegă de facultate și că „a fost o colegă minunată, inteligentă și înzestrată cu har!”.

Antonia Sârbu s-a născut în 1956 la Văratic, Râșcani. După ce a absolvit Facultatea de Jurnalism a USM, a activat la mai multe reviste, iar în 1984 a debutat cu o culegere de versuri numită „Dintre sute de catarge”. Ulterior a trecut și la publicistică, dar a scris și lucrări biografice.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button