fbpx

Internet Explorer va deveni istorie. Compania Microsoft a anunțat când va fi eliminat browser-ul

Browser-ul Internet Explorer va deveni istorie. Acesta va fi eliminat din sistemul de operare în vara anului 2022. Anunțul a fost făcut de compania Microsoft, scrie portalul Meduza.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Microsoft a accentuat că Edge – un alt browser al companiei –  este capabil să ilustreze corect vechile site-uri web și aplicații. Tocmai de aceea, Internet Explorer nu mai este necesar.

Internet Explorer nu va mai putea fi accesat de majoritatea utilizatorilor Windows 10 din 15 iunie 2022 – ulterior, acesta va fi disponibil numai pentru versiunea corporativă a Windows 10 LTSC. Din 17 august curent, Internet Explorer nu va mai fi disponbil pentru Office 365, OneDrive, Outlook.

Browser-ul Internet Explorer a apărut în anul 1995. La începutul anilor 2000, era cel mai popular browser din lume  —  90-95% dintre utilizatorii de internet îl foloseau.

Valoarea și popularitatea Internet Explorer pe piață a început să cadă rapid odată cu apariția Mozilla Firefox și Chrome. În 2009, serviciul era utilizat de 60% dintre oameni, iar trei ani mai târziu, în 2012 a ajuns la o popularitate de sub 30%. În anul 2016 browserul era utilizat de doar 10% dintre internauți.

Articole asemănătoare

Back to top button