fbpx

Instituirea voucherului pentru formare profesională, votat în prima lectură de Parlament. Avantajele inițiativei

Parlamentul a susținut inițiativa legislativă a unui grup de deputați privind instituirea voucherelor pentru formare profesională. Proiectul de modificare a Legii cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj a fost aprobat în prima lectură cu 68 de voturi ale deputaților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul prevede că voucherele vor oferi șomerilor dreptul la formare profesională, urmând să fie emise de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Șomerul va putea alege furnizorul de formare profesională din lista celor acreditați, publici sau privați.

Potrivit autorilor, membri ai Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dorian Istratii și Maria Pancu, Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, utilizarea acestui instrument poate contribui la o mai mare eficiență a politicii active privind piața forței de muncă, oferind programe profesionale relevante și eficiente în diferite zone geografice ale Republicii Moldova. Asemenea instrumente sunt utilizate cu succes în SUA și în țările UE.

În prezent, organizarea formării profesionale a șomerilor are loc prin intermediul procedurii de achiziții publice, care este una complexă și îndelungată, a subliniat Dorian Istratii.

Articole asemănătoare

Back to top button