fbpx

INP: „Darea de mită nu te scapă de consecinţe”. 28 de cazuri de corupere a polițiștilor de către șoferi, raportate timp de o lună

„Darea de mită nu te scapă de consecinţele încălcării săvârşite, ba mai mult, atrage răspunderea penală”. Este mesajul lansat astăzi de Inspectoratul Național de Patrulare pentru șoferii moldoveni care continuă să întreprindă tentative de mituire a angajaților Poliției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit datelor INP, timp de o lună au fost înregistrate 28 de cazuri de tentative de mituire a inspectorilor de patrulare. Ca să nu le fie întocmite procese-verbale pentru încălcări precum conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, depășirea limitei de viteză, lipsa permisului de conducere, nerespectarea cerințelor marcajului rutier, lipsa vinietei, precum și încălcarea regulilor de exploatare a autovehiculului, șoferii au propus mijloace financiare de la 100 de lei până la 4000 de lei polițiștilor, sperând că așa se vor eschiva de la răspundere.

Deși în timpul întocmirii actelor procesuale de constatare a încălcărilor polițiștii au atenționat de nenumărate ori șoferii despre consecințele coruperii oamenilor legii, aceștia au insistat, lăsând bani lângă schimbătorul de viteze sau pe torpedoul mașinii Poliției. Inspectorii de patrulare au raportat imediat cazurile, iar șoferii au fost escortați pentru audieri.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare reamintește cetățenilor că mita este un flagel negativ pentru societate, iar integritatea nu costă nimic, darea de mită unui funcționar public atrage răspunderea penală şi este calificată ca infracţiune.

În cazul în care cunoașteți sau sunteți forțați să luați parte la acțiuni cu caracter corupțional din partea polițiștilor, INP îndeamnă să apelați necondiționat la numărul scurt 1520.

Articole asemănătoare

Back to top button