fbpx

infografic | Începutul unui nou an școlar i-ar putea lăsa pe părinți cu buzunarele goale. Câți bani planifică să cheltuie?

Zile numărate au rămas până la începerea unui nou an școlar, ceea ce înseamnă că părinții și odraslele lor sunt în febra pregătirilor. Hainele noi și rechizitele școlare sunt în topul listei de cumpărături.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nouă din 10 locuitori ai capitalei planifică să cumpere ținute noi (haine, încălțăminte) copiilor care vor merge la școală în septembrie. Tot atâția vor cumpăra rechizite școlare. Cu un ghiozdan se vor înnoi copiii a 66% dintre respondenți, iar mai mult de jumătate vor cumpăra cadouri sau flori pentru profesori.

Datele se regăsesc în cea mai recentă cercetare făcută de Magenta Consulting. 16% din moldovenii chestionați se gândesc să procure gadgeturi pentru școlarii din familie.

Aproape jumătate dintre familiile din Chișinău vor cheltui între 1000 și 3000 de lei doar pentru a-și îmbrăca copiii de școală. Doi din 10 vor folosi peste 4000 de lei pentru hainele și încălțămintea copiilor, și doar 8 la sută – mai puțin de 1000 de lei. Familiile cu venituri mai mari planifică să cheltuiască mai mult pentru ținute noi de școală – 35% dintre acei cu venituri între 10.000 și 15.000 de lei vor cheltui mai mult de 3000 de lei cu această ocazie.

Pentru rechizitele școlare chișinăuienii vor plăti între 500 și 1000 de lei – așa au declarat 45% dintre respondenții în cauză.

Articole asemănătoare

Back to top button