fbpx

Încă o persoană, reținută de CNA după ce ar fi pretins bani pentru un permis de conducere. Prețul documentului – 450 de euro

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au reținut directorul filialei Chişinău a Întreprinderii de Stat „Centrul de Pregătire a Specialiștilor pentru Armata Națională”. Funcționarul ar pretins bani pentru a facilita obținerea unui permis de conducere, dar a fost denunțat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Persoana de la care s-ar fi estorcat mijloace financiare urma să susțină examenele pentru obținerea permisului de conducere la categoria. Așadar, bănuitul i-ar fi promis că are influență asupra responsabililor din cadrul Secției Înmatriculare Transport și Calificare a Conducătorilor Auto Ocnița a Agenției Servicii Publice (ASP) şi îi poate determina să-i dea calificativul „admis”.  Pentru serviciile de intermediere, el ar fi cerut 450 de euro.

Pe numele persoanei a fost inițiată o urmărire penală, iar în după-amiaza zilei de 3 februarie acesta a fost reținut şi plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă cel mul șase ani de pușcărie sau amendă penală.

Amintim că, de la începutul anului, mai multe persoane, printre care angajaţi ai ASP, intermediari şi instructori auto au intrat în atenția CNA pentru presupusă organizare a unor scheme prin intermediul cărora eliberau, contra cost, permise de conducere.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button