fbpx

Inaugurarea celor 7 grădinițe renovate, stopată? Codreanu: „Nu știu dacă se vor mai deschide”

Soarta celor 7 grădinițe renovate în această vară este incertă. Fostul primar interimar, Ruslan Codreanu, a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook că nu este clar când vor fi redeschise acestea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Codreanu a menționat că inaugurarea instituțiilor de învățământ trebuia să aibă loc în luna septembrie. Potrivit lui, acestea urmau să primească aproximativ 1500 de copii.

„După 20 de ani, 7 grădinițe noi aduse înapoi municipalității. Recuperate prin judecăți, pentru că au fost înstrăinate ilegal, pregătită toată documentația, efectuate lucrările de reparație. 1500 de locuri noi, într-un municipiu unde nu ajung peste 3.000 locuri în grădinițe. Unde copiii stau și câte 40 în grupă. Unde nu există suficiente grupe-creșă. Unde mamele nu se pot încadra liniștit în câmpul de muncă, oricând ar dori ele și ar fi decizia lor. Dar acestea nu se vor deschide la 1 septembrie și nu știu dacă se vor mai deschide. Nu există nicio datorie mai importantă, decât cea de a ne asigura ca toți copiii să aibă acces la educație. Nu există rușine mai mare că ați oprit deschiderea grădinițelor noi”, a scris fostul edil interimar.

Articole asemănătoare

Back to top button