fbpx

În R. Moldova a fost creat Fondul pentru Antreprenoriat și Creștere a Economiei

Parlamentul a aprobat joi, 24 noiembrie, crearea Fondului pentru Antreprenoriat și Creștere Economică a Moldovei, cu statut de subdiviziune internă în cadrul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Proiectul de modificare a Legii cu privire la întreprinderile mici și mijlocii a fost votat în cea de-a doua lectură.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Crearea Fondului pentru Antreprenoriat și Creștere Economică a Moldovei, va oferi acces întreprinderilor mici și mijlocii la finanțare în condiții avantajoase.

Vor fi utilizate instrumente de finanțare precum credite, compensarea totală sau parțială a costurilor împrumuturilor. Resursele vor fi acordate de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, în cadrul căreia va fi creat fondul, sau prin intermediul băncilor și organizațiilor de creditare nebancară.

Fondul pentru Antreprenoriat și Creștere Economică a Moldovei va fi finanțat din alocările de la bugetul de stat, mijloacele financiare oferite de către partenerii de dezvoltare și donatori sub formă de credite, asistență financiară și tehnică, granturi. De asemenea, va fi completat din veniturile obținute din creditare și recreditare, din investirea mijloacelor financiare disponibile.

Articole asemănătoare

Back to top button