fbpx

În Parlament a fost propusă scutirea pensionarilor și a copiilor de până la șapte ani de la plata utilizării liftului

Partidul ȘOR și Platforma Pentru Moldova propun scutirea pensionarilor și a copiilor de până la 7 ani de la plata utilizării liftului. Inițiativa a fost enunțată de deputata Violeta Ivanov, în cadrul ședinței Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Parlamentara a propus completarea proiectului de modificare a Legii cu privire la locuințe, votat astăzi de Legislativ în primă lectură, care prevedea scutirea persoanelor cu deficiențe locomotorii imobilizate la pat de la plata utilizării ascensorului.

„Credem că e necesar să fie completată aceasta lege cu mai multe amendamente. Propunem să fie incluse în lista persoanelor care vor fi scutite de la plata utilizării liftului și pensionarii. De asemenea, în acest moment sunt scutiți de la plată copii de până la 3 ani, însă copilul de 4 ani nu merge singur cu liftul, oricum merge cu părinții. De aceea propunem să introducem și copii de până la 5 sau 7 ani, deoarece ei singuri nu folosesc liftul”, a declarat Violeta Ivanov.

Amendamentele respective au fost deja înregistrate la Parlament. Ele urmează să fie examinate la una dintre următoarele ședințe.

Amintim că proiectul privind scutirea de la taxa de utilizare a ascensorului prevede actualmente că persoanele cu dizabilități locomotorii să nu plătească serviciul. Conform documentului, în capitală se achită circa 12 lei pentru folosirea liftului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button