fbpx

Unii vor fi scutiți de taxa pentru ascensor, iar altora li se va plăti reabilitarea. Parlamentul a votat în prima lectură două proiecte sociale

Două proiecte sociale au fost votate în prima lectura de Parlament. Este vorba despre asumarea de către stat a cheltuielilor pentru protezele individuale și consumabilele necesare pentru reabilitarea pacienților cu tumori maligne ale capului, gâtului și ale aparatului locomotor și a pacienților cu anoftalmie, dar și despre inițiativa care prevede scutirea de taxa pentru ascensor a persoanelor cu dizabilități locomotorii, care sunt imobilizate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cazul inițiativei ce prevede reabilitarea și protezarea, cheltuielile ar urma să fie acoperite din bugetul asigurărilor obligatorii de asistență medicală, gestionat de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM). Autorul proiectului menționează că actualmente CNAM acoperă doar cheltuielile suportate de pacienții diagnosticați cu boli cancerigene, ceea ce ar defavoriza alte categorii de bolnavi.

Cât despre scutirea de taxa pentru ascensor, aceasta este argumentată prin faptul că persoanele nu pot utiliza serviciul. Taxa pentru acesta constituie circa 12 lei lunar în capitală.

Autorul ambelor proiecte este deputatul Dan Perciun. Cele două inițiative urmează să fie supuse votului în lectura a doua.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button