fbpx

Impactul oamenilor asupra planetei: Stratosfera s-a subțiat cu 400 de metri timp de 40 de ani

Stratosfera s-a subțiat cu aproximativ 400 de metri timp de 40 de ani. În urma fenomenului ar putea fi afectate transmisiile prin satelit, sistemul de navigație GPS și comunicațiile radio, afirmă specialiștii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii de știință din Spania bat alarma și afirmă că acesta reprezintă în că un semnal puternic în ceea ce privește efectul schimbărilor climatice Potrivit libertatea.ro, care face referire la The Guardian, stratosfera s-ar putea subția cu încă un kilometru până în 2080.

Noile informații colectate arată că nivelul de dioxid de carbon este cel care stă la baza contracției constante a stratosferei. F poate afecta traiectoriile sateliților, propagarea undelor radio și, în cele din urmă, performanța generală a sistemului de poziționare globală și a altor sisteme de navigație spațială.

De menționat este că în mai a fost publicat un alt studiu care demonstrează efectele grave ale schimbărilor climei. Potrivit savanților, pe măsură ce se topesc ghețarii axa Terrei se schimbă, deoarece se modifică distribuția greutății pe Planetă.

Articole asemănătoare

Back to top button