fbpx

Igor Gorgan a fost suspendat la actualul loc de muncă. Reacția Ministerului Apărării, după ce s-a aflat că fostul șef al Statului Major a fost agent al Rusiei

Igor Gorgan a fost suspendat din funcția de șef al securității UNHCR MOLDOVA, agenția ONU pentru refugiați. Informația a fost confirmată de Monica Vazquez, reprezentantă UNHCR MOLDOVA. Între timp, și Ministerul Apărării a comentat informațiile potrivit cărora care fostul șef al Statului Major al Armatei Republicii Moldova, Igor Gorgan, a transmis informații către Serviciul de Informații Militare al Forțelor Armate a Federației Ruse (GRU).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„UNHCR este foarte îngrijorată în legătură cu aceste alegații grave, pe care le abordăm cu maximă seriozitate. Am informat îndată Biroul nostru de Inspecție Generală (IGO) și a fost demarată o anchetă internă. Investigăm circumstanțele și plasăm membrul personalului vizat în concediu pe motive administrative, până la finalizarea anchetei”, a declarat reprezentanta UNHCR Moldova pentru TVR Moldova.

Ministerul Apărării: „Nu vom permite ca Armata Națională să fie folosită de trădători de țară împotriva interesului național”

Ministerul Apărării a reacționat la informațiile despre Igor Gorgan.

„Fostul comandant al Armatei Naționale, general de brigadă Igor Gorgan a fost demis din funcție în anul 2021 de președinta Maia Sandu, inclusiv la propunerea ministrului apărării Anatolie Nosatîi. Toate informațiile care au apărut în investigație sunt atent verificate și analizate de specialiștii noștri în cooperare cu alte instituții ale statului. Ministerul Apărării acordă o atenție maximă oricărui subiect ce ține de securitatea națională și va sancționa cu strictețe orice abatere de la lege comisă de angajații săi.

Armata Națională a demonstrat în ultimii doi ani că este hotărâtă să întărească sectorul de apărare pentru a asigura pacea în Republica Moldova și siguranța cetățenilor. Nu vom permite ca Armata Națională să fie folosită de trădători de țară împotriva interesului național. Armata Națională se subordonează nemijlocit Comandantului Suprem al Forțelor Armate și servește Patria”, a comunicat instituția.

Articole asemănătoare

Back to top button