fbpx

Guvernul preia atribuția de la ministrul Finanțelor: Va numi și elibera din funcții șefii Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal

Guvernul va numi directorii Serviciului Fiscal de Stat (SFS) și Serviciului Vamal (SV). Anterior, aceștia erau numiți de către ministrul Finanțelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal, Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, Legii cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică și a Legii cu privire la Serviciul Vamal a fost votat, astăzi, în cea de-a doua lectură, finală.

Ministrul Finanțelor va propune Executivului responsabilii, iar cabinetul de miniștri îi va numi, conform noii proceduri, acestora urmând să le fie conferit statut de demnitate publică.

Potrivit autorilor, prin modificările propuse se urmărește realizarea obiectivelor asumate prin programul de activitate al Guvernului pe domeniul fiscal și vamal. „Este nevoie de organizare și planificare strategică, elaborare și aprobare a documentelor de politici corespunzătoare și o colaborare bună a instituțiilor responsabile cu Guvernul”, susțin ei.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button