fbpx

Gripa continuă să fie o problema actuală în R. Moldova: Recomandările specialiștilor pentru prevenirea îmbolnăvirii

Gripa continuă să fie o problema actuală în Republica Moldova. Predispoziția spre îmbolnăvire prin infecții virale ale căilor respiratorii și gripă se află la nivel de intensitate medie, atestându-se o descreștere cu 12,8% în comparație cu săptămâna precedentă, scrie ministra Sănătății, Ala Nemerenco, pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Numărul cazurilor de gripă se menține la nivel relativ constant pe parcursul ultimelor trei săptămâni, dar a fost înregistrat primul caz de deces în urma complicațiilor infecției gripale.

De asemenea, s-a micșorat cu 7,8% numărul de spitalizări, comparativ cu săptămâna trecută. Diminuarea cazurilor de îmbolnăviri se constată și în municipiul Chișinău.

„Măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor sunt simple și în mâinile dumneavoastră: evitați în această perioadă aglomerațiile, purtați masca de protecție, în special în transportul public, respectați distanța de cel puțin un metru de alte persoane în spațiul public, respectați eticheta tusei și strănutului, aerisiți periodic încăperea în care vă aflați, spălați-vă regulat mâinile și adresați-vă imediat medicului la primele simptome de boală – febră, dureri de cap, strănut, tuse, stare de slăbiciune. Nu duceți copiii cu simptome în colectivități.

Da, și nu consumați știri false manipulatorii, chiar dacă sunt emise de unii din domeniul de sănătate. Ele sunt periculoase, ca și gripa”, anunță ministra Sănătății.

Vezi și: Primul deces provocat de gripă în R. Moldova: Ministerul Sănătății, despre situaţia epidemiologică

Articole asemănătoare

Back to top button