fbpx

Gazprom amenință că ar putea sista livrările de gaz către R. Moldova în 48 de ore

Gazprom amenință că ar putea sista livrările de gaz către Republica Moldova în termen de 48 de ore. Motivul ar fi că facturile nu au fost achitate în termenul stabilit anterior. Declarația a fost făcută la postul de televiziune „Россия 24”, de către reprezentantul companiei, Serghei Kuprianov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit publicației TASS, Kuprianov a declarat că termenul de achitare a fost astăzi, 22 noiembrie, însă plata nu a fost efectuată. În acest context, Gazprom ar fi anunțat autoritățile din Moldova că urmează să sisteze furnizarea gazului.

De asemenea, reprezentantul Gazprom a menționat că, ținându-se cont de situația dificilă în care se află țara noastră din punct de vedere financiar și poziția președintelui Rusiei, „Gazprom a decis să semneze contractul practic în condițiile solicitate de partea moldovenească. Însă cu un punct important: Moldova achită furnizarea gazului în termen și în volum de 100%”.

ZUGO amintește că, pe 29 octombrie curent, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale că contractul dintre Gazprom și Moldovagaz a fost prelungit pentru următorii cinci ani. Cei de la minister au relatat că contractul a fost încheiat în baza formulei propuse de R. Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button