fbpx

Gavrilița îndeamnă oamenii „să nu se lase manipulați de forțe politice”: Se încearcă crearea unei mișcări de destabilizare

Prim-ministra Natalia Gavrilița îndeamnă cetățenii „să nu se lase manipulați de forțe politice” și dă asigurări că conducerea Republicii Moldova depune toate eforturile pentru a dispune de energie electrică și gaze naturale la preț avanatajos. Declarațiile au fost făcute de Gavrilița în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta a calificat protestul de duminică, 19 iunie, din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) drept un element al democrației, prin asigurarea libertății de întrunire. Totodată, prim-ministra a spus că „se încearcă crearea unei mișcări de destabilizare” prin folosirea neumlțumirii oamenilor, astfel facilitându-se revenirea la putere a „unor forțe obscure”.

În context, Natalia Gavrilița a venit cu un îndemn către cetățeni:

„Îndemn oamenii să nu fie manipulați, să nu se lase folosiți în această situație dificilă. Guvernul lucrează la mai multe programe pentru a crește veniturile cetățenilor și pentru a ajuta antreprenorii. Important este ca aceste manifestații să nu fie plătite, pentru că pe termen lung, aceste persoane își doresc să vină, să poată avea acces la resursele statului și să poată fura cum au mai furat”, a declarat Natalia Gavrilița.

Prim-ministra a adăugat că, deocamdată, nu există indicii că ar fi sistate livrările de gaz efectuate de Gazprom către R. Moldova, în ciua faptului că țara noastră nu și-a onorat obligațiunea privind contractarea unei companii care să auditeze datoriile Moldovagaz.

„Noi continuăm să căutăm companii independente pentru auditare. Între timp, Curtea de Conturi face un audit. Odată ce licitația a eșuat, se poate merge pe discuții directe cu o companie. Încercăm că identificăm o companie sau un consorțiu de companii care să aibă credibilitate și să ne ofere un raport care poate fi utilizat în negocieri pentru această pretinsă datorie”, a conchis prim-ministra.

Articole asemănătoare

Back to top button