fbpx

Gavrilița ar intenționa să schimbe componența echipei și programul dacă cere a doua oară vot de încredere: „Suntem în discuții cu experți”

După ce anterior anunța că va merge să ceară vot de încredere Parlamentului a doua oară cu aceeași echipă, Natalia Gavrilița anunță că la nivel de componență a potențialului cabinet de miniștri ar putea exista schimbări. Politiciana a făcut declarația în studioul TVR Moldova, precizând că și programul ar putea fi modificat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cele menționate de Gavriliță se vor produce în cazul în care Curtea Constituțională va decide că decretul de desemnare a premierului, semnat de Maia Sandu, este constituțional. Potrivit ei, actualmente au loc „discuții cu experți, cu oameni din societate”. În baza lor, potențialii miniștri ar urma să își schimbe planul de activitate.

Pe de altă parte, Gavrilița nu a precizat cine ar putea pleca din echipă și cine ar putea veni. Totuși, ea a ținut să menționeze că decizia nu are tangențe cu scandalurile publice ce țin unii colegi de-ai săi. Bunăoară, numele Alei Nemerenco și a lui Andrei Spînu figurează în mai multe dezvăluiri despre averi apărute în presă.

Amintim că, Curtea Constituțională se va expune asupra legalității decretului prin care Maia Sandu o înaintează a doua oară la funcția de premier pe Natalia Gavrilița pe 23 februarie. În același timp, mai multe voci din spațiul public afirmă că, potrivit dispozițiilor anterioare ale CC, președinta ar fi trebuit să o desemneze pe Mariana Durleșteanu șefă a Executivului.

Ultima a fost propusă pentru funcție de PSRM chiar în timp ce potențialii miniștri își prezentau programul în fața deputaților, iar ulterior socialiștii au anunțat semnarea unei majorități cu formațiunea Pentru Moldova. Șefa statului, însă, a înaintat a doua oară candidatura Nataliei Gavrilița, după ce echipa fostei ministre a Finanțelor nu a obținut nici un vot în Legislativ.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button