fbpx

foto, video | Pe bd. Ștefan cel Mare din Chișinău este amenajată o bandă destinată transportului public

Primăria municipiului Chișinău anunță că au început lucrările de amenjare a benzilor de dicate transportului public de pasageri pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, a treia bandă din dreapta, va fi delimitată printr-un marcaj longitudinal al carosabilului și va fi aplicată inscripția „BUS”. De asemenea, în perimetrul str. I. Creangă și str. Ciuflea, vor fi instalate noi indicatoare de organizare a circulației rutiere, inclusiv în intersecții.

Municipalitatea precizează că în perioada următoare vor fi amenajate benzi dedicate transportului public și pe alte artere din capitală. În prezent sunt elaborate procedurile legale în acest sens.

Lucrările au început din această noapte de la strada Ion Creangă și vor continua pe ambele părți, până la strada Ciuflea – a anunțat primarul general al capitalei.

Potrivit lui Ion Ceban, alte benzi dedicate vor apărea pe străzile propuse anterior, iar în prezent grupul de lucru trece toate procedurile legale.

Amintim că benzi destinate transportului public au apărut pe mai multe străzi din capitală, printre care Pușkin, Bănulescu-Bodoni și Grigore Vieru.

Articole asemănătoare

Back to top button