fbpx

foto, video | O mămică, despre experiența trăită la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău: Toată noaptea am prins gândaci

Pături ruginite și gândaci care se plimbă peste tot – acestea ar fi condițiile în care ar fi fost internată o mămică și fiul său la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. Cel puțin – asta mărturisește internauta într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mămica și-a povestit experiența trăită de curând, manifestându-și indignarea față de starea în care se află secția în care a fost internată cu fiul său: gândaci pe cearșafuri și pereți, geamuri acoperite cu plase găurite sau pături ruginite.

„Aproximativ cu o săptămână în urmă, am fost nevoiți să rămânem la Centrul Mamei și a Copilului. Fiului meu i s-a ridicat temperatura și a început să aibă convulsii. Mai întâi am fost în reanimare. Era deja trecut de ora 02:00. Mi s-a propus să merg acasă și să revin a doua zi dimineață sau să rămân să dorm într-o altă secție. Eu am rămas. Și toată noaptea am prins gândaci.

A doua zi am fost lăsată să stau cu copilul în reanimare, iar astăzi – înapoi în secție. Trebuia să fim transferate încă acum două zile, dar personalul otrăvea gândacii. Eu scriu această postare, iar gândacii continuă să se plimbe pe cearșafuri, care sunt puse în loc de jaluzele – dezinsecția nu a reușit. În salon nu sunt prize… aici sunt internați copii, dar în geamuri sunt puse plase cu găuri enorme. Nu știu de ce în acest sens nu se evidențiază prea tare grija pentru copii.

Asta la al treilea etaj. Când intri în spital, vezi intrarea reparată și frumoasă, însă când urci până în secția de neurologie ai impresia că ai nimerit într-o altă realitate”, a povestit internauta.

ZUGO a contactat instituția menționată pentru a primi o reacție în acest caz, însă, până în acest moment, apelul nu a fost recepționat.

C

Articole asemănătoare

Back to top button