fbpx

foto, video | Mircea Snegur a fost condus pe ultimul drum

Primul președinte al Republicii Moldova a fost condus astăzi, 16 septembrie, pe ultimul drum. Mircea Snegur a fost înmormântat cu onoruri de stat la Cimitirul Central din Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La funeralii au participat primii oameni în stat, printre care președinta Maia Sandu, premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Vezi și: Site-urile guvernamentale, în straie în doliu. Cetățenii pot scrie în Cartea de Condoleanțe electronică a Guvernului

Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului președinte a fost adus la Palatul Republicii, unde sute de oameni au venit să-și ia rămas bun de la Mircea Snegur.

Foto: Igor Grosu

Textul integral al discursului Maiei Sandu de la funeraliile lui Mircea Snegur poate fi citit AICI: „Ne luăm rămas bun azi de la cel care însuflețit de o sinceră și profundă dragoste de neam și-a adus țara pe calea suveranității, independenții, renașterii naționale. Curajos, vizionar și patriot, primul președinte Mircea Snegur și-a asumat într-un context complicat misiunea de transforma în realitate dorința oamenilor de a trăi liber și de a-și afirma identitatea prin limbă și tricolor”.

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a decedat în seara zilei de 13 septembrie, din cauza unei boli incurabile. Drept urmare, ziua de 16 septembrie a fost declarată zi de doliu în R. Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button