fbpx

foto, video | „Familiile noastre duc foame”. Dimineața devreme, angajații Căii Ferate din raioane au venit în capitală să își ceară salariile

De la ora 07:00, angajații Căii Ferate din mai multe raioane ale țării protestează în capitală. Aceștia își cer salariile care nu li s-au achitat timp de mai multe luni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii au începutu manifestația la administrația Căii Ferate, însă nu au putut ajunge în interior pentru a discuta cu șefii. Ulterior, ei s-au îndreptat către Guvern și Președinție.

În fața Guvernului aceștia au scandat „Salariu!”. Actualmente, manifestanții se află în fața Președinției, iar la ora 09:00 urmează să protesteze și la Parlament.

Printre raioanele din care au venit manifestanții se numără Bălți, Ungheni și Ocnița. „Familiile noastre duc foamea. Achitați salariile” – acesta este unul dintre mesajele pe care l-au scris muncitorii pe pancarte.

Foto via Facebook

Amintim că, anterior, mai mulți angajați ai Căii Ferate au anunțat că vor organiza grevă dacă întreprinderea nu va plăti datoriile salariale. Aceștia dau termen șefilor instituției până pe 10 martie.

Calea Ferată a Moldovei se confruntă cu o puternică criză, datoriile întreprinderii ajungeau în februarie la aproape jumătate de miliard de lei, iar restanțele salariale – la 35,5 milioane de lei. În context, Parlamentul a creat o Comisie specială care analizează situația economico-financiară a CFM.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button