fbpx

foto | Un șef de întreprindere de stat s-ar fi autopremiat cu circa 360.000 de lei, în timp ce primea un salariu lunar de 71.000 de lei

Veaceslav Frunze, șeful MoldATSA – o întreprinderea de stat care gestionează traficului aerian – s-ar fi autopremiat, în vara anului 2020, cu o sumă bănească în mărime de cinci salarii de funcție, echivalentul a aproximativ 360.000 lei. Declarațiile îi aparțin deputatului PAS, Radu Marian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit acestuia, șeful de întreprindere ar fi încasat acești bani pe lângă salariul lunar de 71.000 de lei, primit de acesta în 2020 și notat în declarația de avere.

Radu Marian a evidențiat faptul că, în acea perioadă, întreprinderea era grav afectată de pandemia de COVID-19, deoarece „zborurile erau suspendate, iar angajații și controlorii de trafic se îmbolnăveau unul după altul de COVID-19”.

Foto: Radu Marian via Telegram

„Frunze a demonstrat un tupeu și obrăznicie ieșit din comun. Am trimis sesizări către Inspecția Financiară ca să investigheze legalitatea acordării acestui premiu, dar și către Agenția Proprietăți Publice, ca să înțeleg cum a fost posibil ca un astfel de premiu să fie acordat. De asemenea, voi trimite un demers către MoldATSA și voi cere lui Frunze să întoarcă înapoi premiul”, a notat Radu Marian pe canalul său de Telegram.

Vom reveni curând cu reacția persoanei vizate.

Articole asemănătoare

Back to top button