fbpx

foto | „Sparge tăcerea”. O pictură murală le va „vorbi” locuitorilor capitalei despre violența pe bază de gen

O pictură murală le va „vorbi” locuitorilor capitalei despre violența pe bază de gen. Aceasta este aplicată pe pereții de la Regia Transport Electric Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Murala este realizată în cadrul campaniei anuale „16 Zile de Activism împotriva Violenței în Bază de Gen”, la care s-a alăturat și Primăria capitalei. Scopul proiectului este de a sensibiliza publicul cu privire la violența asupra femeilor și fetelor.

Autoritățile publice locale anunță că după ce va fi finalizată, pictura murală va fi iluminată. Deocamdată, doar o parte a acesteia a prins culoare.

Conform unor date înregistrate de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) pentru perioada 2019-2020, Moldova este prima țară din Europa după procentajul femeilor agresate de către partenerii lor. Aproximativ 45% dintre moldovence au fost supuse violenței fizice sau sexuale

Amintim că, ieri, în cadrul campaniei menționate, mai multe clădiri din capitală, inclusiv Parlamentul, au fost iluminate în oranj. Astfel, organizatorii și-au propus să sensibilizeze populația referitor la fenomenul agresiunii față de femei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button