fbpx

foto | S-a încheiat cel de-al șaptelea Consiliu de Asociere dintre R. Moldova și UE: „Viitorul Moldovei și al cetățenilor săi este în UE”

Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, alături de prim-ministra Natalia Gavrilița și echipa din Guvern au încheiat cel de-al șaptelea Consiliu de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Mesajul oficialilor europeni este unul ferm: „Viitorul Moldovei și al cetățenilor săi este în Uniunea Europeană!” Mulțumesc, Europa”, a scris Popescu pe rețelele de socializare.

UE a salutat eforturile considerabile al R. Moldova de a-și continua agenda de reforme și de a îndeplini cei nouă pași recomandați în Avizul Comisiei pentru a avansa către viitoarea aderare la UE. R. Moldova și-a subliniat hotărârea de a îndeplini toate cerințele necesare pentru a începe cât mai curând negocierile de aderare.

R. Moldova și UE și-au reiterat angajamentul de a consolida asocierea politică și aprofundarea integrării economice, lucrând într-un parteneriat strâns pe baza angajamentului reciproc față de reforme și de valorile comune ale democrației, protecției drepturilor omului și a libertăților fundamentale și a statului de drept.

Consiliul de Asociere a recunoscut mediul geopolitic complicat cauzat de bătălia pe teritoriul Ucrainei, exprimându-și cu această ocazie sprijinul deplin pentru următorul Summit al Comunității Politice Europene care va avea loc în R. Moldova pe data de 1 iunie 2023.

„Le sunt recunoscător echipei noastre de la MAEIE, misiunii pe lângă UE și ambasadei țării noastre la Bruxelles care au lucrat eficient, organizat și coordonat împreună cu echipa doamnei prim-ministre și a colegilor din Guvern pentru excelenta organizare a Consiliului de Asociere”, conchide Nicu Popescu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button