fbpx

foto | Pericol pentru pietoni și șoferi. Grilele pluviale și capacele de canalizare – ținta hoților de metale

În urma majorării preţului metalului uzat, au început să dispară capacele gurilor de canalizare de pe străzile din capitală. Doar săptămâna trecută s-au furat aproximativ 60 de grile, șase dintre acestea fiind sustrase vineri, 20 august, de pe strada Nicolae Dimo, din sectorul Rîșcani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În mare parte, grilele se sustrag în zilele de weekend și înainte sau după ploi, când muncitorii deschid receptoarele pentru a preveni inundațiile. Grilele furate sunt duse cel mai frecvent la punctele de colectare a metalului.

„Responsabilii spun că reparația grilelor este un proces îndelungat, întrucât acestea sunt costisitoare și se execută la comandă. Altă problemă ar fi că receptoarele montate în Chișinău sunt de o varietate mare – peste 50 de tipuri, de mărimi diferite”, scrie edilul capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

O soluție de prevenire a furturilor ar fi interzicerea colectării grilelor de către punctele de colectare a fierului uzat, dar și efectuarea raziilor pe timp de noapte, la adresele problematice. În total, pe teritoriul capitalei sunt montate peste 5000 de receptoare pluviale.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button