fbpx

foto | Percheziții la „echipa lui Ilan Șor” de la Comrat: Șase persoane reținute și sume de bani ridicate

Mai multe percheziții au loc marți la Comrat la sediul organizației teritoriale a unei formațiuni politice, dar și la domiciliile unor activiști, în cadrul unei cauze penale pornite pe fapte de spălare de bani, finanțare ilegală a unui partid politic și falsificarea rapoartelor financiare. În urma descinderilor, șase persoane au fost reținute de ofițerii CNA și procurori, urmând să fie plasate în izolatorul IP Cahul pentru 72 de ore.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, acțiunile au loc în cadrul unei cauzei penale în cadrul căreia au fost investigate faptele ilegale ale bănuiților, manifestate prin mobilizarea persoanelor pentru participarea la proteste organizate, achitarea salariilor pentru activiștii formațiunii și a transportatorilor de pasageri, precum și achitarea unor suplimente bănești prin intermediul cardurilor bancare „MIR”, emise de entități bancare din Federația Rusă.

Astăzi, în urma celor 17 percheziții efectuate la 6 figuranți pe dosar și la sediul Organizației Teritoriale a Comrat a unei formațiuni politice, au fost ridicate sume de bani, în lei și valută, purtători de informații și zeci de carduri bancare.

Această prezentare necesită JavaScript.

Acțiunile de urmărire penală au loc sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Cahul.

Articole asemănătoare

Back to top button