fbpx

foto | PDM și-a schimbat denumirea și are o nouă conducere

Partidul Democrat din Moldova (PDM) și-a schimbat denumirea în Partidul Social Democrat European (PSDE)O decizie în acest sens a fost adoptată duminică, 20 noiembrie, în cadrul celui de-al X-lea Congres al PDM, desfășurat la Palatul Republicii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președinte al PSDE a fost ales – Ion Sula, Președinte al OT PDM Ialoveni, ex-ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, ex-director al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

În calitate de vicepreședinți au fost aleși Mircea Buga, fost ministru al Sănătății, Eremei Priseajniuc, fostul director al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și Vadim Brânzaniuc, fost pretor al sectorului Buiucani din capitală.

Congresul nostru are loc într-o perioadă nu dintre cele mai ușoare pentru toată lumea și pentru Republica Moldova. Are loc mai ales la un an de zile de un scrutin electoral important – alegerile locale din Republica Moldova. Am zis să ne pregătim de aceste alegeri, am zis să ne facem o revizie frumoasă în rândurile noastre”, a menționat Monica Babuc, fostul președinte interimar al partidului, în cadrul unor declarații de presă.

După congres, Ion Sula a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a spus că principalul obiectiv pentru 2023 sunt alegerile locale: „Suntem o echipă tânără, cu noi viziuni. Vom aduce PSDE pe scena politică din Republica Moldova. Sunt sigur că odată cu alegerea unei noi conduceri, vom putea să contribuim la dezvoltarea Republicii Moldova”.

Formațiunea se angajează să contribuie pe toate căile la valorificarea statului R. Moldova de țară candidat pentru aderare la UE și la accelerarea parcursului european al țării noastre. PSDE este membru al Partidului Socialiștilor Europeni(PES) și a Internaționale Socialiste și va dezvolta un parteneriat strategic cu Partidul Social Democrat din România.

La eveniment a fost prezent și Ion-Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților din România și liderul Partidul Social Democrat.

Republica Moldova are nevoie de social-democraţi. Este un moment în care contează mai puţin doctrinele de dreapta sau de stânga, Republica Moldova are nevoie de un partid social-democrat proeuropean şi, din câte ştiu eu, – e aici şi domnul prim-ministru – din 2009, dumneavoastră aţi fost primii care aţi declanşat parcursul european al Republicii Moldova”, a precizat Ciolacu.

Pe lângă modificările de conducere, PSDE are și un nou logo.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button