fbpx

foto | O familie din Râșcani „s-a trezit” cu un copac de-asupra casei. Ce alte „năzbâtii” a cauzat vântul puternic în țară?

Conform datelor înregistrate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore, în urma vântului puternic angajații IGSU au intervenit în trei cazuri pentru a efectua lucrări de defrișare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit informațiilor operative colectate din subdiviziunile teritoriale, în urma rafalelor de vânt au fost doborâți doi copaci pe traseele din raioanele Criuleni și Cahul. Mai mult, angajații IGSU au deblocat un arbore, care a căzut pe acoperișul unei gospodării din localitatea Păscăuți, raionul Râșcani.

În localitatea Tudora, raionul Ștefan Vodă, salvatorii IGSU au efectuat lucrări de tractare a unui autocamion de model Volvo, care a derapat de pe traseu.

Potrivit datelor colectate de la furnizorii de energie electrică şi subdiviziunile teritoriale IGSU, din cauza intensificării vântului, pe 5 februarie, a fost deconectată energia electrică, parțial, în 39 de localități din raioanele Nisporeni, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Taraclia, Cimișlia, UTA Găgăuzia, Leova. Furnizorii vor lucra pe parcursul zilei de azi pentru restabilirea energiei către consumatori.

Menționăm că, în urma situațiilor înregistrate, nici o persoană nu a avut de suferit.

Astăzi, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis un Cod galben de vânt puternic. Fenomenul va persista pe tot teritoriul țării, în intervalul 6 – 7 februarie curent.

Articole asemănătoare

Back to top button