fbpx

foto | O blindată din Bălți, vandalizată cu un simbol al agresiunii ruse. Ministerul Apărării condamnă acțiunea

O blindată de pe postamentul din fața Brigăzii 1 Infanterie Motorizată „Moldova”, care este monument dedicat eroilor căzuți în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, a fost vandalizată în această noapte de către persoane necunoscute. Pe vehiculul militar a fost vopsit semnul „Z” al agresiunii armate a Rusiei în Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Informația a fost confirmată de către Ministerul Apărării.

Foto: nordnews.md

La fața locului, de urgență, au fost solicitați reprezentanții Inspectoratului de Poliție din municipiul Bălți pentru a investiga cazul.

M„inisterul Apărării condamnă orice acțiuni de vandalizare, inclusiv cele cu utilizarea simbolurilor interzise, în contextul acțiunilor de agresiune militară”, se arată într-un comunicat al instituției, care precizează că urmele de vandalizare au fost înlăturate în scurt timp.

Amintim că Parlamentul a votat, în primă lectură, săptămâna trecută, interzicerea simbolurilor care propagă războiul, printre care semne folosite de armata rusă – „Z”, „V” și panglica Sf. Gheorghe. Legea va intra în vigoare când va fi votată în ultima lectură, promulgată de șefa statului și publicată în Monitorul Oficial.

Articole asemănătoare

Back to top button