fbpx

foto | „Noua casă” a urșilor de la Grădina Zoologică este aproape gata. Când vor fi mutate animalele în volieră mai spațioasă?

Primăria municipiului Chișinău informează că voliera pentru urșii bruni de la Grădina Zoologică se află în stadiu avansat de amenajare. Lucrările de construcție a obiectivului au început în luna iunie și urmează a fi finalizate în octombrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În prezent are loc montarea gardului care va împrejmui voliera. De asemenea, în lucru se află construcția în care animalele vor sta în perioada rece a anului. La fel, pe teritoriu va mai fi amenajat și un iaz pentru scăldatul urșilor pe timp de vară, iar groapa de fundație a bazinului de apă a fost deja săpată.

Noua volieră are o suprafață de 6000 metri pătrați și este mai mare decât cuștile actuale. Acestea nu depășesc 30 de metri pătrați. Costul lucrărilor este de 7,5 milioane de lei, iar spațiul prevede îngrădirea unei bucăți de teritoriu din mediul natural, astfel încât animalele sălbatice să aibă condiții mai apropiate de habitatul lor.

Articole asemănătoare

Back to top button