fbpx

foto | Nivelul apei la Naslavcea a scăzut peste noapte cu 2,3 metri

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) informează nivelul apei la punctul de măsurare Naslavcea din raionul Ocnița a scăzut peste noapte cu 2,3 metri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează în continuare situația în legătură cu mărirea debitului de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsck pe râul Nistru. În acest sens, au fost create 12 posturi de observare a nivelului apei.

În urma monitorizării efectuate pe parcursul ultimelor 24 de ore, nu au fost înregistrate schimbări esențiale. Debitele de evacuare a apei din Nodul hidraulic Dnevstrovsk constituie circa 2250 m3/s, iar Nodul hidraulic Dubăsari constituie circa 650 m3/s.

Către dimineața zilei de 25 noiembrie se atestă o descreștere a nivelului de apă la punctele de măsurare Ocnița în localitățile Naslavcea, Otaci, Unguri, dar și la punctele de măsurare Criuleni (Zolonceni), Ștefan-Vodă (Tudora).

Această prezentare necesită JavaScript.

În continuare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este în permanentă conlucrare cu autoritățile Ministerului Mediului și serviciile Ministerului Afacerilor Interne în vederea prevenirii riscului. Momentan, situația atestată nu indică nici un pericol pentru gospodării și casele oamenilor, întrucât apa se scurge în limitele albiei.

Articole asemănătoare

Back to top button