fbpx

foto | Medicamente cu 20% mai ieftine în prima farmacie socială deschisă în Taraclia. ȘOR: Facem aceste lucruri cu forțe proprii, fără susținerea statului

La Taraclia a fost deschisă o farmacie socială unde medicamentele sunt vândute fără adaos comercial și costă, în medie, cu 20% mai puțin decât în alte puncte de vânzare specializate. Aceasta este a treia farmacie socială din țară, deschisă la inițiativa lui Ilan Șor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deschiderea farmaciei sociale la Taraclia a fost o prioritate a lui Veaceslav Lupov, care a fost ales primar din partea Partidului ȘOR.

„Această farmacie este foarte importantă pentru pensionari și alte categorii sociale vulnerabile. Noi, autoritățile locale, ne-am asumat această misiune, în condițiile în care statul nu este în stare să le asigure pensionarilor surse suficiente pentru a-și procura strictul necesar”, a spus oficialul.

Liderul Partidului ȘOR, deputatul Ilan Șor, susține că formațiunea politică va continua să implementeze propriul program social în localitățile din țară pentru a ajuta oamenii, mai ales, pensionarii.

„Deschidem azi o nouă farmacie socială. Noi facem aceste lucruri cu forțe proprii, fără susținerea statului. Nici nu avem nevoie de susținerea unor asemenea personaje precum Dodon și Chicu. Ei au arătat deja de ce sunt în stare”, a scris politicianul pe Facebook.

Anterior, cu susținerea Partidului ȘOR, la Taraclia a fost dat startul celui mai mare proiect de iluminare stradală din sudul țării. Proiectul urmează să fie finalizat înainte de Paște.

Prima farmacie socială a fost deschisă de Ilan Șor la Orhei, în primăvara anului 2018. Formațiunea politică a insistat pe adoptarea unei legi care prevede deschiderea farmaciilor sociale în toate satele din țară, dar și asigurarea pensionarilor și a invalizilor cu medicamente, dar majoritatea parlamentară a respins, însă, această inițiativă.

Articole asemănătoare

Back to top button