fbpx

foto | Concursul „Caractere Urbane” și-a desemnat câștigătorul. Cine este Eugen Prodan și cum va picta pasajul subteran din bd. Negruzzi?

Deși cu o mică întârziere, concursul de idei „Caractere Urbane” și-a desemnat câștigătorul, opera căruia va colora interiorul pasajului subteran din bd. Constantin Negruzzi 10/1 din sectorul Centru al capitalei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Primăriei Chișinău, din cele cinci schițe admise la concurs, Comisia de profil a decis că lucrarea lui Eugen Prodan – o grafică urbană – este potrivită pentru a decora pereții pasajului.

Autorul este din Chișinău și este de profesie arhitect. A absolvit școala de pictură „A. Șciusev” din capitală, iar studiile universitare și le-a făcut la Istanbul. Despre lucrarea înaintată pentru concurs, Eugen Prodan spune că a fost un experiment pentru el, iar cea care l-a inspirat este fiica sa de 7 ani, pe care o protejează mereu, ca orice părinte.

Schița reprezintă o zebră care salvează vieți, iar copiii pot alerga și se pot bucura de momentele de fericire într-un cadru fără pericole.

Concursul a fost organizat în perioada iulie-august, iar în cadrul competiției artistice au participat artiști de profilul: arte vizuale, pictură de șevalet (pânză), pictură murală, design grafic, ilustratori, graffitieri etc.

Inițiativa are drept scop promovarea artiștilor autohtoni și oferirea unei platforme pentru manifestare artistică, implicarea artiștilor plastici la revitalizarea pasajului pietonal, pentru atragerea turiștilor și a oaspeților capitalei; sensibilizarea cetățenilor privind traversarea regulamentară a străzii; aprecierea libertății de creaţie în promovarea culturii și a valorilor estetice ale Chișinăului.

Pictura va fi executată în pasajul pietonal subteran în prima decadă a lunii septembrie 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button