fbpx

foto | Chișinăul continuă să îmbrăce „haine noi”: La ce etapă se află lucrările de reconstrucție din parcul „Alunelul”?

Primăria municipiului Chişinău informează că lucrările de reabilitare a parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani se află într-un stadiu avansat de executare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, pe aleile principale, cu o suprafață de 8500 m²,  este pe sfârșite instalarea pavajului (80% realizare), iar pe cele secundare a fost așternut asfalt nou.

Totodată, sunt în desfășurare lucrările de amenajare a scărilor de granit de la intrarea principală în parc, iar din 19 august va începe reabilitarea spațiilor verzi din zona de odihnă.

Lucrările prevăzute pentru prima etapă de reconstrucție a parcului „Alunelul” sunt îndeplinite în proporție de 80% din necesar, urmând a fi încheiate până la 30 august curent.

La etapa a II-a de lucrări, pe întreg perimetrul zonei de agrement va fi amenajată o centură, prevăzută pentru persoanele care practică sportul și pentru bicicliști. De asemenea, urmează a fi instalat iluminatul public și cel decorativ, mobilierul urban, iar – la final – este prevăzută amenajarea scenei pentru concerte. Tot în cadrul lucrărilor de reconstrucție a parcului, urmează a fi amenajat un stadion de minifotbal.

Costul lucrărilor de reconstrucție a parcului „Alunelul” este de 4, 6 milioane de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button