fbpx

foto | Câțiva activiști și un deputat „au murit” simbolic pe scările Parlamentului. Ce au vrut să transmită?

Câțiva activiști de mediu, printre care și deputatul Dumitru Alaiba, s-au dat drept morți pe scările Parlamentului. Totul a avut loc în cadrul unui flashmob – „Die-in la Parlament” – prin care participanții au încercat să sensibilizeze oamenii, îndeosebi – politicienii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei prezenți au comunicat deputaților că ei au datoria să respecte dreptul constituțional al cetățenilor acestei țări la un mediu înconjurător curat și sănătos și sunt obligați să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura respectarea acestui drept.

„Am „murit” simbolic alături de niște tineri cărora le pasă. Asta, într-un efort de sensibilizare a colegilor din Parlament, dar și a întregii societăți, despre criza de mediu în care suntem”, a spus Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Așadar, evenimentul a fost organizat în contextul în care – pe ordinea de zi a primelor ședințe plenare din Legislativ – va fi inclus proiectul de hotărâre a Declarației Stării de Criză de Mediu pe teritoriul Republicii Moldova – pe care activiștii insistă să fie votat.

„Acum vom ști clar – deputaților care nu votează proiectul nu le pasă de sănătatea celor pe care îi reprezintă în Parlament. Declararea stării de criză de mediu ar fi un prim pas spre recunoașterea dezastrului ecologic din Moldova și mobilizarea necesară pentru a stopa degradarea continuă a mediului în țară”, se arată în eveniment

Vezi în ce constă proiectul de lege propus de Partidul Acțiune și Solidaritate.

Articole asemănătoare

Back to top button