fbpx

foto | Avertismentul ONU pentru liderii mondiali: „Oamenii riscă să locuiască într-o lume pustie, trebuie să luăm măsuri”

Viața oamenilor depinde de biodiversitate… riscăm să locuim într-o lume pustie dacă liderii mondiali nu sunt capabili să ajungă anul acesta la un acord prin care să stopeze extincția faunei și distrugerea ecosistemelor vitale. Acesta este mesajul lui Elizabeth Maruma Mrema, coordonatoarea ONU pentru biodiversitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prin acest discurs, reprezentata Organizației Națiunilor Unite ne transmite că natura dispare într-un ritm de zeci până la sute de ori mai mare decât media din ultimii 10 milioane ani, iar acțiunile oamenilor ar putea provoca al șaselea eveniment de extincție în masă din istoria Pământului. Specialista dă semnalul de alarmă și anunță că, pentru a începe remedierea situației, avem puțin timp la dispoziție.

„Viața oamenilor depinde de biodiversitate, în moduri care nu sunt întotdeauna aparente sau apreciate. Sănătatea oamenilor depinde în cele din urmă de serviciile ecosistemice: disponibilitatea apei proaspete, combustibilului, surselor alimentare. Toate acestea sunt precondiții pentru sănătatea umană și mijloacele de trai.

Afacerile, comunitățile locale, societatea civilă, tineretul, toți, conduși de guverne, trebuie să luăm măsuri. Vorbim de acțiune de mulți ani. Într-adevăr, avem nevoie de acțiuni transformatoare pentru a face diferența”, a spus Elizabeth într-un interviu pentru The Guardian – primul cel mai important de la preluarea funcției de secretar executiv interimar al Secretariatului ONU a Convenției pentru Diversitate Biologică.

Foto: theguardian.com

Declarațiile sunt făcute înainte de Forumul Economic Internațional de la Davos, la care subiectul „pierderea biodiversității” este al treilea cel mai mare pericol la adresa lumii, din punct de vedere al severității și probabilității.

Articole asemănătoare

Back to top button