fbpx

foto | Accesul autocarului AUR în Rîbnița, blocat de o bandă cu țepi. Chirtoacă: „Alegeri marca Rusia în secolul XXI”

Partidul AUR a încercat astăzi, 21 iunie, să ajungă în orașul Rîbnița pentru a-și face campanie electorală. Totuși, accesul autocarului a fost blocat de o bandă cu țepi și persoane îmbrăcate în uniformă de militari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Militarii regimului separatist au pus în fața autocarului AUR o bandă cu țepi de metal pentru a ne tăia roțile în cazul în care am avansa spre Rîbnița, pentru a discuta cu oamenii și a face campanie electorala.

Nu ni se permite trecerea mai departe. Este o încălcare a legislației electorale”, a declarat Dorin Chirtoacă.

În acest context, Chirtoacă a solicitat CEC-ului, observatorilor internaționali, Guvernului, Parlamentului și Președinției să „ia atitudine”.

Amintim că CEC a dispus deschiderea a 41 de secții de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului, deși informația despre concurenții electorali nu ajunge în regiunea ocupată de regimul de la Tiraspol.

Inițial, Comisia Electorală Centrală (CEC) a dispus deschiderea a 44 de secții de votare, cu două mai multe chiar decât la alegerile prezidențiale din 2020. Ulterior, instituția și-a revizuit decizia de a deschide trei secții de votare la Corjova și Bender.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button