fbpx

Focul Haric va ajunge în această seară la Chișinău. Ora la care va ateriza avionul de la Tel-Aviv

Focul Haric va ajunge în această seară în Republica Moldova. Avionul de la Tel-Aviv va ateriza la Aeroport la ora 20:00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De acolo, lumina sfântă va fi împărțită clericilor. La rândul lor, aceștia o vor oferi enoriașilor din toate colțurile țării după ce va ajunge în fiecare biserică și mănăstire ortodoxă.

„Această Lumină este un dar special, pe care Mântuitorul Iisus Hristos îl dăruiește celor care păstrează dreapta credință și îl iubesc. De aceea, lumina de la Ierusalim a fost numită o minune a ortodoxiei, care se săvârșește în fiecare an la Biserica Sfântului Mormânt”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei.

Precizăm că, în acest an la Ierusalim nu a plecat un sobor de preoți, așa cum se obișnuia. Conducerea Mitropoliei a trimis un singur reprezentant, căruia i-a procurat și bilet. În alți ani, conducerea Bisericii organiza o delegație pentru a pleca la Ierusalim, aceasta fiind însoțită de oameni de afaceri sau politicieni, iar călătoriile fiind plătite de sponsori.

Bunăoară, în 2020, presa scria că Igor Dodon îl trimite pe ministrul Apărării Victor Gaiciuc, care i-ar fi și cumătru, după lumina sfântă. Anterior, și ex-premierul Vlad Filat a sponsorizat aducerea Focului Haric în țara noastră.

Amintim că, din cauza pandemiei, slujitorul care este responsabil de aducerea luminii de la Ierusalim nu va putea ieși din avion. Focul Haric îi va fi adus direct în aeronavă de reprezentanții misiunii noastre diplomatice.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button