fbpx

Figurează în peste 50 de cauze penale. Un „subaltern” al lui Poroșenko ar sta în spatele acționarilor minoritari ai S. A. Gemeni

Situația creată în jurul S. A. Gemeni devine tensionată după ce acționarii majoritari au anunțat că, în loc să execute decizia CEDO, statul şi un grup de acţionari minoritari ar încerca să deposedeze cumpărătorul de companie. În spatele a doi dintre ei, Ojog şi Roibu, ar sta Petru Madan. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anterior, presa scria, cu referire la Biroul Interpol din Moldova, că pe parcursul anilor 2001-2005 de către colaboratorii MAI au fost depistate 53 de cazuri de sustrageri din avutul proprietarilor şi cetăţenilor Republicii Moldova, care au avut loc în Centrul Comercial Gemeni. Potrivit anticorupție.md, cu referire la Ziarul Național. pe parcursul perioadei indicate au fost stabilite șase grupări care ar fi fost create și conduse de către Madan și Petru Poroșenko.

Conform sursei citate, în urma pe care le-ar fi săvârșit grupurile criminale conduse de Madan au fost pornite peste 50 de cauze penale, dintre care 43 au fost expediate în instanţele de judecată. În rezultatul fărădelegilor comise, Republica Moldova a fost prejudiciată cu peste 66 de milioane de lei. Ulterior, Madan a fost pus sub învinuire şi anunţat în urmărire internațională.

Oamenii legii au acumulat probe ce ar dovedi vina lui Madan și Poroșenko. În cadrul investigațiilor au fost audiați martori, s-au efectuat mai multe expertize care au demonstrat falsul de acte şi documente folosite de către grupările criminale menționate, dar și au fost interpelate organele de drept din alte ţări.

Totodată, Petru Madan ar fi implicat și în escrocherii legate de Fondul de Investiţii Nemutual „Bucuria-Privatinvest”. Printre metodele utilizate s-ar număra donația, licitațiile, vânzarea și cumpărarea fictivă, falsuri în acte, mituiri și șantaj.

Articole asemănătoare

Back to top button