fbpx

„Fiecare fetiță și femeie poate deveni cine își dorește”. Mesajele adresate femeilor de conducerea țării cu ocazia zilei de 8 Martie

Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită pe 8 Martie, reprezintă o zi specială în viața fiecărei mamei, soții, surori sau bunici. Cu prilejul acestei sărbători, femeile din întreaga republică (și nu doar) au fost felicitate de conducerea țării. Maia Sandu, Zinaida Greceanîi, Ion Ceban și Aureliu Ciocoi le-au dorit femeilor să fie iubite și respectate nu doar de sărbători, dar în fiecare zi din an.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iată mesajele de felicitare ale celor vizați mai sus.

Maia Sandu – Președinta Republicii Moldova

„Tradițional, de 8 Martie, primim flori și cadouri, ascultăm osanale frumuseții feminine și dăruirii materne. Dar Ziua internațională a femeii e și despre altceva. Sărbătorim în această zi efortul multor generații de femei și bărbați pentru șanse și drepturi egale. Datorită acestor eforturi, azi, mai mult decât oricând, femeile pot fi ceea ce-și doresc, suntem libere și puternice.

Nu m-am îndoit niciodată de puterea femeilor din Moldova. Nu e ușor să porți responsabilitate pentru viața și acțiunile tale, dar așa îți poți realiza potențialul. Vreau ca fiecare fetiță și femeie din țara noastră să știe: ea poate să devină oricine-și dorește – cercetătoare, antreprenoare de succes, ministră sau președintă de țară – dacă muncește cu determinare, are curaj și nu uită de puterea ei.

Sunt încă multe de făcut pe făgașul egalității de șanse. Trebuie să curmăm violența în familie, ce afectează mai ales femeile. Avem de muncit ca să asigurăm egalitate economică între femei și bărbați. Ne dorim o societate în care toți oamenii să-și poată realiza potențialul pe deplin, în armonie și respect”.

Ion Ceban – Primarul capitalei

„Dragi femei! Vă felicit cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Vă doresc dragoste, fericire și împlinire.

Ne iertați pe noi, bărbații, că vă spunem poate prea rar cuvinte frumoase. Știm că trebuie să fim mai atenți, să vă apreciem și să vă mulțumim nu doar în zilele de sărbătoare, ci în fiecare zi pentru tot ce sunteți și faceți în viața noastră.

În această criză pandemică, voi, femeile medici și asistente medicale zilnic salvați vieți riscând cu propria sănătate – sunteți exemplu de curaj. Voi, femeile profesoare și educatoare, care în pofida vremurilor grele, cu multă dragoste și dedicație aveți grijă de copiii noștri.

Sunt alte zeci de domenii de activitate, unde prin implicarea voastră, a femeilor, Chișinăul se dezvoltă și prosperă. Munciți cu dăruire în oficii, întreprinderi, magazine, farmacii, piețe, în transportul public, faceți ca orașul să fie mai curat. Dragi femei, vă mulțumesc pentru atitudine și profesionalism. Meritați tot ce este mai bun. Fiți fericite”.

Zinaida Greceanîi – Președinta Parlamentului

„Vă felicit din tot sufletul cu ocazia Zilei internaționale a femeii, 8 Martie! Vă doresc căldură și dragoste în inimi, înțelegere în familii, succese în activitate!

Plecăciuni pentru fiecare mamă și bunică, recunoștință și respect pentru femeile tuturor profesiilor, mai ales pentru acele care și în aceste clipe stau la straja siguranței și sănătății cetățenilor.

Dragi femei, să fie binecuvântat tot ce este mai scump pentru fiecare dintre voi! Lumina dragostei și puterea năzuințelor să vă vegheze și să vă ajute, iar sănătatea și buna dispoziție să vă însoțească întotdeauna!

Să fie toate femeile Moldovei iubite, fericite și ocrotite”.

Aureliu Ciocoi – Prim-ministru interimar

„Femeile sunt coloana vertebrală a civilizației contemporane. Mult stimatele noastre doamne, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, am deosebita plăcere să Vă adresez cele mai calde și sincere felicitări, exprimându-mi, personal, fiecăreia dintre dumneavoastră, respectul pentru contribuția valoroasă, profesionalismul și inteligența demonstrate pe parcursul anevoios al dezvoltării stabilității și prosperității Republicii Moldova și pentru zidirea unui viitor mai bun al generațiilor următoare. 

Port un profund sentiment de recunoștință și respect pentru femei. Ele sunt coloana vertebrală a civilizației contemporane și, de-a lungul istoriei, s-au văzut întotdeauna nevoite să repare ororile admise de „bărbații neamurilor”, care se aventurau iresponsabil în războaie distrugătoare, pustiind continente întregi.

De altfel, continentul european a fost ridicat din ruine după ambele războaie dezastruoase din secolul trecut preponderent de către femei. Inclusiv, în scurta istorie a tânărului nostru stat, femeile sunt cele care au luat drumul străinătății, îndurând lipsuri și umilințe pentru a le asigura copiilor rămași acasă un trai mai bun. Din păcate, puțini conștientizează enorma jertfire de sine a femeilor în numele familiei, al copiilor și al societății, iar prin aceasta, contribuind în modul cel mai direct la dezvoltarea statului.

În același timp, eforturile, dedicația și experiența aduse de femei în toate domeniile de activitate profesională sunt esențiale pentru dezvoltarea durabilă a țării noastre. Cred, cu toată sinceritatea, că femeile merită nu doar cuvinte elogioase, dar și un monument al recunoștinței”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button