fbpx

Festivalul Au Gust 2021: Agricultură și Cultură în inima orașului Durlești

Târg de struguri, fructe și legume de sezon, produse locale, obiecte de artizanat, expoziții, dar și activități dedicate domeniului agricol și celui cultural – vor putea fi descoperite la cea de-a 4 ediție a Festivalului Au Gust, care se va desfășura timp de o săptămână a lunii august, în format mixt. Lansarea evenimentului va avea loc #offline, pe 15 august, începând cu ora 10:00, în fața Casei de Cultură din Durlești, de pe strada Alexandru Cel Bun nr. 5.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul evenimentului de lansare, va fi instalat un tomberon pentru colectarea deșeurilor electronice și electrocasnice, iar echipele de la Eco Recycling, Eco-digital vor organiza discuții despre colectarea corectă a deșeurilor. Totodată, vizitatorii vor putea participa la atelierul creativ: “Pictura în vin”, organizat de Consiliul Local de Tineret Durlești. Iar la ora 16:00, va fi organizat un concert cu invitații Frate Gheorghe, Oxana Craciun, Maria Tiscenco, Ana Granaci.

„Anul acesta dorim să explorăm agricultura în mediul periurban ca element central, și să adăugăm o valoare culturală prin implicarea persoanelor creative. De aceea ca o completare la tradiționalul târg de produse, am pregătit și o serie de concursuri Au Gust la categoriile foto, video și text, cu subiectul „Sămânța”, a menționat  Sava Cornelia, coordonatoare cultură Au Gust 2021.

Între 16 august și 21 august Festivalul se mută în mediul online, pe pagina noastră Facebook, Instagram in bio, dar și site-ul augustfest.com. Pe online, veți avea ocazia sa aflați cum se plantează zmeurul remontant la balcon, de la experta în agricultură Parascovia Sava, care sunt pașii de întreprins pentru a înființa o afacere, organizat de Asociația Tinerilor Avocați. La fel, veți afla ce înseamnă proprietatea intelectuala și cum aceasta ne protejează activitatea profesională, atelier moderat de AGEPI, de ce avem nevoie de copaci și arbuști fructiferi în mediul urban, organizat de inițiativa Orașul comestibil și cum putem face față schimbărilor climatice cu ajutorul agriculturii inteligente, eveniment moderat AgroDron.

Pe lângă atelierele online, veți putea participa și la discuții cu moldoveni din diasporă Association Alsace Moldavie și Association Sud-Ouest și cu grupurile de inițiativă locală din Durlești, despre provocările cu care se confruntă, ce activități întreprind și cum se implica în comunitatea locală. 

Încheierea Festivalului va avea loc pe 22 august începând cu ora 10:00 în fața Casei de Cultură din Durlești. Ne vom revedea la Târgul de Struguri şi alte produse de calitate, la Expoziția Concursului Foto și Text. La acest eveniment, veți descoperi arta urbană cu Radu Dumbrava, „Pictura în vin”, bunele practici de reciclare cu  Eco Recycling, Eco-digital, și un concert live cu Dim The Light, urmat de proiecția de film documentar PopUp Dox cu drag oferită de MolDox. Anul acesta, avem onoarea să difuzam filmul documentar premiat în țară și peste hotare „Gradina Sovietică”. La finalul proiecției, invitatul nostru special, Dragoș Turea va fi prezent la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul.

Înființat în anul 2018, Festivalul AuGust este organizat de Asociația de Consultanţă şi Instruire a Fermierilor Agro Dicom și Asociaţia Producătorilor de Pomuşoare Bacifera, în colaborare cu Studio Tempera pentru identitatea grafică și Atelier Newance pentru direcția artistică. Ediția 2021 se desfășoară în parteneriat cu Construct Depo, Primăria or. Durlești și ISPHTA, dar și cu sprijinul sponsorilor noștri, Casa de Cultura Durlești, Moldpresa – Librarius, Ministerul Subculturii, Agrici Wine, Rifero, Viorica Cosmetic, Eco Recycling, Eco-digital.  

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button