fbpx

Femeia care și-a abandonat bebelușul în centrul capitalei riscă doi ani de pușcărie. Cum se simte copilul?

Poliția a identificat marți seara femeia care și-a abandonat bebelușul în centrul capitalei. Oamenii legii au pornit o cauză penală pentru „lăsare în primejdie”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Natalia Stati, ofițera de presă a Direcției de Poliție a mun. Chișinău, a declarat pentru ZUGO că persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă maximă de 27.500 de lei, cel mult 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau până la doi ani de închisoare.

Fetița se simte bine, cântărește circa trei kilograme și este hrănită cu amestecuri artificiale. Medicii spun că micuța, probabil, ar fi fost alăptată natural cât s-a aflat lângă mama biologică.

De menționat este și faptul că mai mulți internauți s-au mobilizat pentru a ajuta bebelușul. Dacă unii sunt gata să ofere hrană sau hăinuțe, alții chiar s-au declarat pregătiți să o adopte.

Precizăm că, în weekend, copila de aproximativ două săptămâni a fost găsită de locatarii unui bloc de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Aceștia au auzit plânsetul micuței și au găsit-o pe scară, învelită într-o păturică, dar și cu un pachet de haine de schimb alături.

Ulterior, martorii scriau pe rețelele de socializare că au văzut o femeie blondă cu un copil în brațe, informația fiind transmisă și Poliției. Ulterior, ofițerii au publicat imaginile surprinse de camerele de supraveghere și au rugat cetățenii să ajute la identificarea celei care apare în imagini, iar la scurt timp după difuzarea secvenței s-a aflat că individa a fost identificată și reținută.

Amintim că, acesta nu este primul caz în care bebelușii sunt abandonați. În ultimul an în țară s-au înregistrat alte câteva cazuri de acesta gen, care au stârnit reacții dure în societate, iar doi dintre micuți nu au supraviețuit.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button