fbpx

Facebook și Australia au ajuns la un acord. Rețeaua globală reia furnizarea știrilor pe continent

Facebook va relua furnizarea ştirilor în Australia, iar Guvernul din Australia va modifica legea care-i obligă pe giganţii tehnologici să plătească mass-media pentru preluarea ştirilor. Google a semnat acorduri de plată cu trei mari companii mass-media australiene, relatează Mediafax.

Facebook va relua furnizarea ştirilor în Australia, au anunţat oficiali ai guvernului australian, care au precizat că legea care a generat situaţia va fi amendată, relatează BBC.

Gigantul reţelelor de socializare a blocat furnizarea ştirilor către australieni săptămâna trecută, ca răspuns la un proiect de lege care obliga marile companii din tehnologie să plătească editorilor pentru conţinut.

Legea impunea Facebook şi Google să încheie acorduri comerciale cu agenţiile de ştiri. Facebook a declarat că legea „înţelege în mod fundamental greşit” relaţia dintre compania tech şi publisheri.

Autorităţile australiene au elaborat legea pentru a „echilibra condiţiile de joc” între giganţii tehnologici şi companiile de mass-media. Din fiecare 100 de dolari australieni cheltuiţi în publicitate digitală în mass-media australiană în zilele noastre, 81 ajung la Google şi Facebook, au precizat iniţiatorii proiectului.

Spre deosebire de Facebook, Google a semnat acorduri de plată cu trei mari companii mass-media australiene.

Citește și: Facebook a blocat afișarea știrilor în Australia. Decizia vine după ce Guvernul a anunțat că impune plată pentru conținutul jurnalistic

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button