fbpx

Facebook a blocat afișarea știrilor în Australia. Decizia vine după ce Guvernul a anunțat că impune plată pentru conținutul jurnalistic

Australienii nu mai au știri în feedul de pe Facebook începând cu joi dimineața. Decizia a fost luată de companie după ce Guvernul a anunțat că pregătește acorduri care să impună plată pentru conținutul jurnalistic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Disputa referitor la achitarea jurnaliștilor a apărut după ce parlamentarii australieni au înaintat un proiect de lege în acest sens, potrivit presei străine, care face referire la Reuters și BBC. Potrivit lor, dacă oamenii accesează anumite pagini web pentru că vor să citească știri, administratorii trebuie să achite instituțiile de presă.

Măsura luată de Facebook, însă, a fost criticată rapid de mass-media, politicieni, dar și militanți pentru drepturile omului. Potrivit lor, astfel este cenzurat accesul publicului la informații esențiale.

Mai mult, Facebook a blocat și unele pagini guvernamentale. Ulterior, rețeaua de socializare a recunoscut că acest lucru s-a întâmplat din greșeală.

Pe de altă parte, Guvernul australian consideră că acțiunea demonstrează „puterea imensă” pe care o au pe rețelele de socializare. Anterior, conducerea statului anunța că nu va renunța la inițiativa, chiar dacă Google menționa că în ura măsurii ar putea fi nevoit să își retragă motorul de căutare din Australia.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button