fbpx

Ex-viceministrul de Interne, Ion Țurcan, a fost reținut pentru 72 de ore. Ar fi vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită

Fostul viceministru al Afacerilor Interne, Ion Țurcan a fost reținut pentru 72 de ore, după ce procurorii anticorupție au efectuat astăzi percheziții la domiciliul suspectului. El ar fi vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită.

Investigația procurorilor a început după ce în luna octombrie curent, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele generalului Ion Țurcan, care a fost constatat cu o diferență substanțială în mărime de aproximativ 390.000 de lei între averea dobândită și veniturile realizate, precum și deținerea nejustificativă a acesteia.

Controlul pe avere pe numele subiectului a fost inițiat în aprilie 2021, după ce ANI s-a autosesizat din informații jurnalistice despre „o casa de milioane a unui viceministru MAI scoasă în vânzare”. Verificările au fost efectuate pentru perioada deținerii mai multor funcții de conducere în cadrul MAI, inclusiv funcției de viceministru al MAI și cea de președinte de raion.

În baza materialelor probatorii acumulate la dosar, inspectorul de integritate a stabilit pentru anul 2019 că fostul viceministru nu a putut justifica suma de aproximativ 390.000 de lei, ca urmare a examinării tuturor veniturilor și cheltuielilor acestuia.

Referitor la „casa de milioane” prezentată în investigația jurnalistică, potrivit informațiilor oferite de ASP, subiectul a înstrăinat bunul imobil contra sumei de 2 milioane de lei. Deoarece acest imobil a fost dobândit de către subiect contra unei sume mai mici, inspectorul de integritate a remis un denunț către Serviciul Fiscal de Stat pentru examinarea faptelor descrise.

Vezi și: doc, foto | În declarația de avere – 250.000 de lei, în anunț – 320.000 de euro. Un ex-viceministru MAI își vinde casa de milioane

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button