fbpx

Europarlamentarii cer eliminarea tarifelor de roaming pentru R. Moldova

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a anunțat joi, 17 noiembrie, că a transmis o scrisoare președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe care a co-semnat-o alături de alți 106 europarlamentari, în care a cerut un acord bilateral pentru eliminarea tarifelor de roaming dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Eliminarea tarifelor de roaming trebuie să fie „un pas firesc care va aduce un avantaj concret și imediat” cetățenilor din Republica Moldova, precum și cetățenilor Uniunii Europene (UE) care călătoresc în Republica Moldova, potrivit lui Siegfried Mureșan.

În ultimii ani, peste 2,4 milioane de cetățeni din Republica Moldova au călătorit de peste 9 milioane de ori în UE”, a scris acesta înntr-o postare pe rețelele de socializare.

Republica Moldova este o țară candidată la Uniunea Europeană care „realizează progrese impresionante în implementarea reformelor necesare integrării europene – deși este constant șantajată pentru acest lucru de către Federația Rusă”, a mai scris europarlamentarul în postare.

Această propunere vine după ce la începutul anului au fost reduse tarifele de roaming dintre Republica Moldova și România, fapt ce i-a facilitat comunicarea și vizitele de lucru în Moldova eurodeputatului.

Amintim că la 23 iunie, Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

 

Articole asemănătoare

Back to top button