fbpx

„Este extrem de îngrijorător”. Sandu, după ce procurorii au renunțat la acuzațiile aduse lui Platon

„Este extrem de îngrijorător”. Este declarația președintei Maia Sandu, după ce procurorii au renunțat la acuzațiile aduse, anterior, omului de afaceri Veaceslav Platon. În același timp, șefa statului a afirmat că „gruparea Platon reprezintă un pericol pentru securitatea statului”.

„Este extrem de îngrijorător cât de repede procuratura a renunțat la învinuiri în raport cu această grupare. Vom analiza ordonanța procurorului pentru a vedea legalitatea și temeinicia care au stat la baza acestei decizii dubioase care scandalizează toată societatea”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Într-un stat de drept, este de datoria procuraturii și a sistemului judecătoresc să lupte cu grupările criminale. Îndemn insistent procuratura să-și analizeze bine deciziile sub aspectul legalității și interesului național”, a mai adăugat președinta.

Amintim că procurorii au renunțat la acuzațiile în adresa lui Veaceslav Platon în dosarul privind frauda bancară, care a fost re-examinat de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit Procuraturii Generale, în rezultatul cercetării tuturor probelor noi, pe motiv că fapta incriminată nu a fost comisă de către Veaceslav Platon, procurorii au ajuns la concluzia de renunțare la învinuirea adusă acestuia.

„Totodată, acuzatorul a solicitat restituirea dosarului penal pentru reluarea urmăririi penale, în vederea identificării făptuitorului infracțiunilor”, se mai arată într-un comunicat al instituției.

Articole asemănătoare

Back to top button