fbpx

Eroii se întorc acasă! Pompierii moldoveni și-au încheiat misiunea în Grecia

Pompierii moldoveni și-au încheiat duminică misiunea în Grecia. Aceștia au pornit la drum și urmează să revină în scurt timp în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceștia au fost implicați la stingerea incendiilor pe insula Evia. De comun cu salvatori din România, aceștia au identificat focare de ardere, le-au lichidat și au salvat animale.

Pe parcursul misiunii în statul elen, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova au stins peste 420 de focare de ardere, au defrișat 22 de arbori, precum și au refulat peste 30.000 de litri de apă. Toate acțiunile echipei s-au desfășurat pe o suprafață de 300 de hectare.

Salvatorii au fost coordonați de ofițerii eleni și au primit misiunile într-o bază operațională din regiunea Prokopion. După ce au fost mulțumiți de autoritățile elene, dar și de oamenii civili din zona, coloana cu cei 25 de pompieri a pornit la drum. Cortegiu format din autospecialele de intervenție a Republicii Moldova și România au părăsit deja statul elen.

Precizăm că autoritățile elene au anunțat recent că focul a fost luat sub control. Se întâmplă după misiunea internațională, desfășurată cu implicate pompierilor din 22 de țări, iar premierul Greciei a adresat mulțumiri statelor care au pus umărul: Egipt, Israel, Kuweit, Republica Moldova, Qatar, Serbia, Elveția, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit și Statele Unite, Austria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Franța, Germania, Polonia, România, Slovacia, Spania și Suedia.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button