fbpx

E oficial! Veteranii de război vor fi asigurați medical de către stat

Proiectul de lege cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală a veterenilor de către Guvern a fost votat în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului în lectură finală. Inițiativa a fost susținută de 56 de deputați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, alocația lunară, oferită de stat soților supraviețuitori ai participanților la cel de-al doilea război mondial sau la acțiuni de luptă în timp de pace, căzuți la datorie, ai participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl decedați, dar și ai persoanelor decedate din cauza dizabilităților suportate în urma războiului, se va dubla. Aceasta va crește de la 250 până la 500 de lei.

Precizăm că, anterior, mai mulți veterani războiului de pe Nistru au protestat, având mai multe solicitări față de autorități, inclusiv asigurarea medicală a combatanților neangajați în câmpul muncii. Proiectul a ajuns anterior pe mesele deputaților, însă a fost întors spre examinare Comisiei juridice a Parlamentului.

După toate procedurile prevăzute de regulamentul Parlamentului, proiectul a fost din nou dezbătut în plen. Ca urmare, deputații au aprobat inițiativa.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button