fbpx

Durleșteanu: „Am fost asigurată că Partidul Șor nu va semna pentru candidatura mea”

Candidata propusă de PSRM și Pentru Molova la funcția de prim-ministru, Mariana Durleșteanu, afirmă că a fost asigurată că parlamentarii fracțiunii Șor nu vor semna pentru candidatura sa. Contactată de Pro TV, Durleșteanu a afirmat că propunerea i-a fost făcută de mai multe partide politice, însă, Partidul Șor nu face parte din acestea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Eu am fost propusă că o persoană apolitică. Eu am primit invitație de la câteva partide, dar nu Șor, nu cunosc Partidul Șor, nu am nicio comunicare cu ei. Eu nu am văzut semnăturile. Am avut o solicitare. Și pentru mine o astfel de decizie nu a fost atât de ușoară, dar scopul a fost în primul rând de a face ceva pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Durleșteanu.

Mariana Durleșteanu a afirmat că a fost asigurată de către partidele care i-au solicitat candidatura că deputații Partidului Șor nu au semnat.

„Mie mi s-a asigurat că ei nu au votat. Nu am comunicat cu niciunul din ei și nu cred că pot comunica pentru
că știu dosarul Kroll, dar nu pot să dau apreciere parlamentarilor care au fost aleși de către popor. Lista va fi
verificată, eu nu am văzut-o și nu am dreptul să mă exprim”, a mai menționat Mariana Durleșteanu.

Privind relațiile cu PSRM, Durleșteanu spune că este în relații bune cu Zinaida Greceanîi, că fosta colegă.

„Sunt în relații omenești cu doamna Greceanii că fosta colegă. O apreciez și pe doamna Gavrilița și pe Maia
Sandu. Va zic foarte clar, noi, diaspora am votat schimbarea”, a conchis Durleșteanu.

Amintim că Dodon a anunțat că socialiștii au propriul candidat la funcția de prim-ministru: Mariana Durleșteanu. Candidatura susținută de 54 de deputați a fost, însă, respinsă de președinta Maia Sandu, care a propus-o repetat pe Natalia Gavrilița drept candidată la funcția de premier.

„Azi a venit o scrisoare semnată de 54 de deputați. În această listă am descoperit semnături ale persoanelor în raport cu care există dubii că și-ar fi exprimat voința în mod liber. Aici vorbesc de persoane care au fost supuse actului răpirii, persoane implicate în furtul miliardului, persoane care au părăsit mai multe partide. În acest context am decis să o desemnez la funcția de prim-ministru pe doamna Natalia Gavrilița”, a declarat Sandu cu referire la propunerea socialiștilor.

ZUGO precizează că președintele fracțiunii socialiștilor în Legislativ, Corneliu Furculița, a anunțat, oficial, că formațiunea PSRM va forma o majoritate parlamentară împreună cu deputații din Pentru Moldova, grup din care fac parte parlamentari din Partidul Șor, foști democrați, dar și foști membri Pro Moldova.

Menționăm că, la 11 februarie curent, deputații nu au acordat votul de încredere Nataliei Gavrilița, desemnată, la 27 ianuarie, la funcția de prim-ministru de președinta Maia Sandu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button